Ingelogd als:
NIEUWS
Emmen, Zwitserland, 27 februari 2017

Persbericht
ALSO neemt Nederlandse distributeur Five 4 U over

ALSO Holding AG heeft de Nederlandse distributeur Five 4 U B.V. overgenomen. De afronding van de transactie, die naar alle waarschijnlijkheid de komende maanden zal plaatsvinden, blijft onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen en regelgevingen.

“Ik kijk ernaar uit om met het team van Five 4 U samen te werken, omdat zij over bewezen grafische deskundigheid beschikken, die van belang is voor de gehele ALSO Group. De overname brengt ook nieuwe klantgroepen met zich mee, en geeft ons de mogelijkheid om nieuwe producten aan te bieden aan onze huidige klanten. Onze zaken in België hebben ook baat bij deze transactie”, aldus Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG.

“Five 4 U heeft een uitzonderlijke groei doorgemaakt in de Benelux de afgelopen 25 jaar, dankzij de zaken met Apple producten en op grafisch gebied. De transactie met ALSO waarborgt een versnelling van deze groei, gezien onze gemeenschappelijke visie, ervaring en marktoriëntatie”, aldus Rien Slagter, CEO van Five 4 U.

Five 4 U is een van de marktleiders op het gebied van gespecialiseerde distributie van hardware en software in de Benelux. Het bedrijf is een officiële distributeur van Apple producten en andere hardware providers, zoals HP en Epson. Ook biedt Five 4 U haar klanten software en IT-services. Een groot gedeelte van de activiteiten bestaat uit het bedrijven van logistiek en service merchandising. Het bedrijf heeft meer dan 50 merken in haar portfolio en heeft een internationale klantenkring van resellers, die ook kunnen profiteren van ALSO’s diverse productaanbod en services.

Contactpersoon:
Brunswick Group GmbH
Dr. Marc Langendorf
Tel: +49 89 80 99 02 517
E-mail: mlangendorf@brunswickgroup.comAlso Holding AG (Emmen/Zwitserland) brengt aanbieders en kopers binnen de ICT-industrie samen. Het bedrijf biedt services voor alle lagen van de waardeketen, vanuit een enkele bron. Binnen de Europese B2B markt bundelt ALSO logistieke leveringsdiensten en financiële-, solution-, digitale- en IT-services in individuele servicepakketten. Het portfolio van ALSO bestaat uit meer dan 188.000 artikelen van ruim 500 verkopers. ALSO heeft ongeveer 3.670 medewerkers door heel Europa. In het fiscale jaar 2016 (deze sluit op 31 december), heeft het bedrijf een netto verkoop behaald van 8.0 miljard euro. De grootste aandeelhouder van ALSO Holding AG is Droege Group, Düsseldorf, Duitsland. Meer informatie is beschikbaar via http://www.also.com

Droege Group (Grootaandeelhouder)
Droege Group (gesticht in 1988), is een autonoom consultancy- en investeringsbedrijf, en is familie-eigendom. Het bedrijf is specialist op het gebied van op maat gemaakte herstructureringsprogramma’s, die erop gericht zijn de bedrijfswaarde te verbeteren. Droege Group combineert zakelijk beheer door middel van een familiestructuur, met de kapitaalkracht van familie-equity. Het bedrijf verricht directe investeringen door middel van eigen vermogen uit corporate dochterondernemingen en middelgrote ondernemingen, onder ‘speciale omstandigheden’. Het motto “De kunst van de uitvoering” heeft de groep een pionier gemaakt op het gebied van praktijk- en uitvoeringsgerichte zakelijke ontwikkelingen. Droege Group demonstreert dagelijks haar succes met behulp van haar eigen portfolio. De platformen zijn in lijn met huidige megatrends (kennis, connectiviteit, beveiliging, demografie, shopping 4.0, het nieuwe werken). Het enthousiasme voor kwaliteit, innovatie en snelheid zijn bepalend voor de acties die worden ondernomen. Dankzij deze methode heeft Droege Group op succesvolle wijze een positie verworven binnen de internationale markt, en opereert zij nu in 30 landen.
http://www.droege-group.com

Five 4 U
Five 4 U (gesticht in 1992, Utrecht), verwacht dat de omzet in 2016 zal oplopen tot 285 miljoen euro in Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf biedt klanten een grote diversiteit aan Apple producten en accessoires, evenals hardware van verschillende andere verkopers. Five 4 U biedt ook ondersteunde services, waaronder bijvoorbeeld online fulfilment, bestel- en leveringsmanagement en warehouse services. Meer informatie is beschikbaar via http://www.five4u.com

Disclaimer
Dit persbericht bevat vooruitziende statements die gebaseerd zijn op huidige aannames en voorspellingen van het management van ALSO. Bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en overige factoren kunnen leiden tot afwijkingen in de vooruitziende statements die hier gemaakt zijn, en de uiteindelijke werkelijke ontwikkelingen. In het bijzonder geldt dit voor de resultaten, financiële situatie en de prestaties van de ALSO Group. ALSO Group neemt geen verantwoordelijkheid om deze statements in de toekomst te wijzigen.