Ingelogd als:

NIEUWSTussen de 25-40% meer stappen dankzij Smart Health op de werkvloer

Utrecht – Five 4 U, distributeur van innovatieve hardware en software te Utrecht, is oktober dit jaar via Withings begonnen met een Smart Health uitdaging voor haar medewerkers. De door Withings ontwikkelde Health app speelt een leidende rol in de Challenge, die de naam ‘Fit 4 U’ heeft meegekregen. Deze zorgt, in combinatie met de Withings Activité of Pulse, voor een bron aan inzichten en statistieken rondom de algehele gezondheid.

De cijfers vanuit Withings toonden eerder al aan dat een toename van het aantal personen in het leaderboard van de app sterk verbonden is met een stijging in het aantal gemaakte stappen per individu. Twee vrienden in het leaderboard van de app zorgt al voor 2.000 extra stappen per persoon per dag, zo bleek uit een studie onder 100.000 willekeurig geslecteerde personen. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid stappen ligt rond de 10.000 per dag.

Stress en weinig bewegen maken onderdeel uit van de nog steeds zeer hoge cijfers rondom ziekte en sterfte aan hart- en vaatziekten. In Nederland is dit momenteel voor vrouwen zelfs doodsoorzaak nummer één. Niet alleen vermindert samen constructief meer bewegen het risico op ziekte voor deelnemer en bedrijf, maar daarnaast verbetert het ook de teamspirit. Bovendien is dankzij de nieuwe technologieën de aanschaf van kostbare en onhandige meetapparatuur overbodig geworden.

Community building, met ongeveer acht personen per team in de app, vormt dan ook een belangrijke rol in het behalen van de gezamenlijke doelstellingen tijdens de Fit 4 U Challenge. Naast het aantal gelopen stappen is het ook tijdens deze uitdaging mogelijk om een nog completer inzicht in de gezondheid te verkrijgen, d.m.v. de Withings Scale en de bloeddrukmeter.

Naast de doelstelling om samen de Corporate Wellness te verbeteren, wordt er ook per stap een bedrag gedoneerd aan KiKa. Het totale bedrag wordt bekend gemaakt op 31 december. Fit 4 U blijft naar aanleiding van het succes voortbestaan bij Five 4 U in allerlei verschillende vormen.

Bronnen: Withings Corporate Wellness 360º: How Smart Devices are Reinventing Corporate Wellness, de Nederlandse Hartstichting Web: www.withings.com www.five4u.com Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Liza Geurts: +31 (0)6 207 853 64 | +31(0)30 241 55 55 | lizageurts@five4u.com